Андріївські вечорниці в рідній школі





                                                                                     Ох, на наших вечорницях,
                                                                                       Хто сумний – розвеселиться!
                                                                               Співи, танці, небелиці –
                                                                                    Гарні будуть вечорниці!!!
Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його.
Одним із таких свят, як завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День св. Андрія. Здобувачі освіти Степової філії  вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштували справжнє свято – Андріївські вечорниці.
На початку ведучі  розповіли про суть свята, його християнську основу,  учні довідались про основні звичаї та обряди під час українських вечорниць. Усі присутні змогли поринути в атмосферу українського гуляння. Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам із дитинства – української народної пісні.
Дівчата ворожили: перекидали  та переставляли чоботи, пекли «Андрійчики». Завершилися вечорниці кусанням калити. Ми пам’ятаємо  й  шануємо свою історію, культуру і традиції, які не канули в забуття, а продовжуємо передавати з покоління в покоління


Коментарі

Популярні публікації