День фізичної культури і спорту

 Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо» - так говорить народна мудрість. Проблема збереження здоров’я належить до тих глобальних проблем, вирішення яких зумовлює подальший розвиток суспільства. Особливої уваги потребує молодь, усвідомлення здобувачами освіти цінностей здоров’я, розуміння визначальної ролі здорового способу життя та формування індивідуальної поведінки на цих засадах.

З метою залучення підростаючого покоління до здорового способу життя з 07.09 по 11.09.2020- року в Степовій філії проходив Олімпійський тиждень, в рамках якого було сформовано план заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту.
Розпочався тиждень традиційним ознайомленням учасників навчально-виховного процесу з планом проведення Олімпійського тижня та наголошено на необхідності бути всіх небайдужими до свого здоров’я та ведення здорового способу життя.
Протягом тижня було організовано такі заходи:
- Спортивний захід «Олімпійські перегони» для здобувачів освіти 4-6 класів (08.09.2020). Кожен клас був окремо залучений до участі у змаганнях. Учасникам команд необхідно було виконати завдання на декількох станціях: це естафетний біг, стрибки в довжину з місця, стрибки через скакалку, підтягування на перекладині, згинання розгинання тулуба в положенні лежачи. Учні із задоволенням виконували поставлені перед ними завдання, щоб довести, що їхня команда найкраща і найсильніша. Найкращі результати показала команда 8 класу. Скільки радощів, гарного настрою, здоров’я, бадьорості отримали учні.
- Олімпійський урок для здобувачів освіти 9 класу (09.09.2020). Цікавим виявилось анкетування серед учнів на перевірку знань та ерудованості на тему олімпійських видів спорту.
- Вікторини «Спорт-знайка» , «Олімпійська мить», «Навколо спорту» для здобувачів освіти 7-9 класів (09.09.2020). Усі учасники були активними та намагалися дати якомога більше правильних відповідей на запитання.
А який же спортивний тиждень без змагань! З 08-11.09.2020 вчителем фізичної культури були проведенні змагання з петанку для здобувачів освіти 6-9 класів (1 місце зайняв Кузін Ярослав ( 9 клас), 2 місце – Славко Богдан (9 клас), 3 місце – Перевозний Данило (9 клас)).
- Змагання з футболу для здобувачів освіти 4-7 класів (11.09.2020).
Кращі команди та спортсмени були нагороджені грамотами. День фізичної культури та спорту пройшов цікаво, весело, в доброзичливій атмосфері й сприяв зміцненню нашої шкільної сім’ї. Дякуємо всім учителям, які допомагали в організації нашого спортивного свята.





Коментарі

Популярні публікації