Ми за безпеку дорожнього руху!

 

Із кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів.

Тому із 07 по 11 вересня 2020 у Степовій філії було проведено Тиждень знань БЖ на тему «Світлофор нам всім моргає, до порядку закликає!»

Тиждень був насичений різноманітними цікавими та пізнавальними заходами, такими як: єдиний урок «Безпека дорожнього руху», гра – подорож «Безпека на дорозі»,конкурси, вікторини, практичні заняття, огляд-конкурс на кращу учнівську презентацію з безпеки дорожнього руху. Класними керівниками були проведені години спілкування, бесіди, виховні години з вивчення прав та обов`язків пішоходів, тренінги, ігри, конкурси на тематику Тижня, де учні ознайомлювалися з історією виникнення та розвитку транспортних засобів, обговорювали дорожні ситуації, головні знаки пішоходів, вчилися жити за правилами, переконувалися у необхідності дотримання Правил дорожнього руху. Учні початкових класів, разом із своїми наставниками, виготовляли лепбуки «Безпечний рух – запорука життя!», а здобувачі освіти 5-9 класів - рекламні плакати «За безпеку на дорозі».

Вчителі української мови із школярами написали тематичні диктанти.

На уроках основ здоров'я, на годинах спілкування, під час проведення ігор, вікторин, обговорювали, повторювали правила дорожнього руху, розв'язували ситуативні завдання.

Лідери учнівського самоврядування «Лідер»  виготовили та поширили буклети «Азбука дорожньої безпеки» , «Дітям про правила дорожнього руху», де закликали бути уважними на дорозі. Завітали до сільської ради, бібліотеки та дошкільного підрозділу. Члени учкому організували та провели ігри з учнями початкових класів. Всі пообіцяли бути уважними пішоходами.

Підсумок зробили разом: життя і здоров'я - найбільші цінності, тому не забуваймо про правила безпеки!

Основним завданням проведення Тижня знань безпеки дорожнього руху є формування позитивного ставлення до вимог безпеки в учасників дорожнього руху, обґрунтування важливості дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров’я школярів.

 



Коментарі

Популярні публікації