Міжнародний день музики


1 жовтня 2020 року здобувачі освіти Степової філії долучилися до привітань з нагоди Міжнародного дня музики.

Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій.

Міжнародний день музики International Music Day засновано за ініціативи Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО. У всьому світі його щорічно відзначають 1-го жовтня. Таке рішення прийнято в 1973-му році в Лозанні на 15-й Генеральній асамблеї Міжнародної музичної ради.
Метою свята є поширення музичного мистецтва у всіх прошарках суспільства, реалізація властивих ЮНЕСКО ідеалів миру і дружби між народами, розвиток культур, обмін досвідом і взаємним шанобливим ставленнмя до естетичних цінностей один одного. Перший Міжнародний день музики було проведено 1-го жовтня 1975-го року.

З музикою наше людство знайоме з давніх часів. На світі знайдеться небагато людей, які зовсім байдужі до музики. Це мистецтво має величезний потенціал і багатьом композиторам донині вдається виражати через неї не тільки стан своєї власної душі, але й передавати атмосферу навколишнього, повного почуттів і переживань складного внутрішнього світу взаємин людини і природи. Вона скрашує життя людей, змушує їх радіти і співпереживати, відкриваючи двері в прекрасний світ звуків і коливань наших власних струн душі.

Музика ніколи не старіє, вона дозволяє нам доторкнутися не тільки до часів їх авторів, але і заглянути в наше майбутнє, відчути автентичність цього моменту. З Міжнародним днем музики!

Міжнародний день музики

 

 

Коментарі

Популярні публікації