Читаємо Шевченка родиною

 


Сьогодні, як ніколи, звертаємо ми до нашого Пророка свої помисли, звіряємо з його ідеалами свої кроки у становленні української держави. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:

І на оновленій землі

Врага не буде супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

      Як і щороку , розпочав «ходу» Тиждень Шевченка. Здобувачі освіти Степової філії  9 березня 2021 року  вирушили в так звану «експедицію».

Зупинка 1. Назвали ми її «Читаємо Шевченка родиною». У сімї Козлових  «Кобзар»  - настільна книга. Сестрички Крістіна (учениця 3 класу) і Вероніка (учениця 9 кл.) закохані в поезію Кобзаря. Читають вірші і для себе, і для мами й тата, і для друзів.

Зупинка 2. «У майстерні художника». Учні 4 класу разом із класним керівником Щербиною О.О. зібралися в «майстерні художника» і підготували для Тараса Григоровича подарунки, виготовлені власними руками. Найбільше було квітів «Це для нашого дідуся Тараса!» - вигукували  діти.

Зупинка 3. «У літературній вітальні». Зібралися кращі декламатори філії. З неабиякою любов’ю читали вірші Шевченка учні 4 класу (Григор’єва Софія, Таран Ксенія), шестикласники (Ковальова Ангеліна, Заскальнюк Анастасія, Каліновська Аліна, Яворський Іларіон). Учні 9 класу  спробували свої сили у  літературному  квесті «Шлях до Тараса», а шестикласники  написали диктант „Співець свого народу”. Перегортаючи сторінки улюблених віршів поета,  діти розуміли, що вони вчать любити українське слово, рідний край.

 

 

 

Коментарі

Популярні публікації