Безпечний Інтернет



 З метою компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі з 16 по 23 березня 2021року в Степовій філії було організовано проведення Тижня «Безпечний Інтернет».

У рамках Тижня було проведено інформаційно- просвітницький захід «Як не стати жертвою злочинців в соціальних мережах», де розглянули та обговорили зі здобувачами освіти актуальні питання кіберзлочинності, анонімності користувачів і захисту авторських прав в мережі Інтернет. Класними керівниками 2-9 класів проведено години спілкування, бесіди з питань безпечного користування Інтернетом серед учнів за темою «Безпечний Інтернет», «Правила безпечного Інтернету», «Я в мережі Інтернет».
На черговому засіданні органу учнівського самоврядування члени учнівської ради 16 березня 2021 року обговорили важливе питання. У рамках проведення Тижня «Безпечний Інтернет» розробили пам’ятки й інформаційні колажі для учнів та батьків «Безпечний Інтернет: як захистити дітей від кібербулінгу», «Безпечний Інтернет: як уникнути неприємностей у мережі» та розмістили в закладі і на території села.
Учні 2-9 класів брали активну участь у конкурсі малюнків та плакатів «Я і Інтернет», «Користуйся Інтернетом безпечно!», «Комп’ютерний світ».
Учителі інформатики провели тематичні уроки: обачність в Інтернеті, пильність в Інтернеті, захист в Інтернеті, доброзичливість Інтернеті, сміливість в Інтернеті. Здобувачі освіти взяли участь у Всеукраїнському конкурсі "Основи кібербезпеки"( Козлова Вероніка - диплом III ступеня, Лиходід Іванна (8 клас) - сертифікат учасника, Луцук Інна (5 клас) - диплом III ступеня). Педагоги-організатори організували перегляд та обговорення відеороликів «Безпека дітей в Інтернеті», провели з учнями 2-4 класів вікторину «Безпечний Інтернет». Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.







Коментарі

Популярні публікації