Всесвітній день книги

 


Всесвітній день книги та авторського права— відзначається щорічно 23 квітня, починаючи з 1996 року. Уперше спробу пов'язати 23 квітня з книгами було зроблено 1923 року продавцем книг у Каталонії (Іспанія) Початкова ідея належала валенсійському письменнику Вікенту Клавелу Андресу, який запропонував у такий спосіб вшановувати письменника Мігеля де Сервантеса, спочатку 7 жовтня, в день його народження, а потім — 23 квітня, у день його смерті.

У 1995 році ЮНЕСКО вирішило святкувати Всесвітній день книги та авторського права 23 квітня, оскільки цей  день є датою смерті Вільяма Шекспіра та Інки Ґарсіласо де ла Веґи, а також днем народження декількох інших видатних авторів..

З ініціативи учнівського самоврядування Степової філії було оголошено  вечір домашнього читання.   У фойє школи було оформлено експозицію «Книга – місток до знань».

Разом із здобувачами освіти було оформлено міні-книжечки, виготовлено закладки для книг, проведено цікаву гру «Книголюб», вікторину «З якої казки уривок». Представниками учнівського самоврядування проведено акцію «Книжкова лікарня».

Сьогодні, коли без Інтернету та цифрових технологій важко уявити собі життя та роботу, здається, що книга відступає на другий план. Але це зовсім не так. Книга була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості.

Коментарі

Популярні публікації