Доторкнутися душею


















 



20.09.23 р. в рамках роботи над проєктом :"Обирай рідне!" та з метою реалізації дослідницької діяльності здобувачі освіти 5 та 6 класів Калинівської філії Первозванівського ліцею відвідали етнолабораторію "Баба Єлька" в м.Кропивницькому.
Час, проведений в етнолабораторії, промайнув непомітно. Слухали надзвичайно цікаву екскурсію пані Світлани Листюк, мали можливість потримати в руках давні речі вжитку - посуд, знаряддя праці, одяг, взуття, жіночі прикраси. З особливим задоволенням дівчатка приміряли репліки давнього одягу.
Діти ніби доторкнулися душею до своєї історії, відчули тісний зв'язок зі своїм корінням. Кожен поніс з собою частинку чогось доброго, рідного, неповторного.
Ми дуже вдячні учасникам проєкту "Баба Єлька" за збереження автентичності Кропивниччини, за їхню самовіддану працю на цьому поприщі, за намагання привернути увагу молоді до традицій і історії. Спілкування з ними спонукає пишатися тим, що ти - українець. Вони заряджають позитивом, надихають творити і нести радість людям. І перше питання по дорозі додому:" А ми ще туди поїдемо?" дало зрозуміти, що сьогодні ми там були недарма.
Окремо дякуємо адміністрації ліцею за наданий транспорт і організацію поїздки. І звичайно ж, низький уклін нашим ЗСУ, що все відбулось без тривог!

Коментарі

Популярні публікації