"Голодомор - злочин проти людства"


Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Голодомор 1932-1933 років - страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам'ятати про них.
Напередодні Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті", приуроченій річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, з метою вшанування памяті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в Степовій філії було проведено інформаційно-просвітницькі заходи.
Класними керівниками проведені години спілкування, круглий стіл "Моторошні дні в історії українського народу", години пам'яті та скорботи "Голодомор - злочин проти людства" . У шкільній бібліотеці розгорнуто книжкову виставку "Землі моєї ревнивий біль і жаль". До уваги учнів було представлено бібліотично-бібліографічний огляд найяскравіших творів, де в художній формі відтворено страшні картини голодомору. Вчителем історії було проведено історичний урок. Дітям розповіли про важкі часи, які випали на долю усього українського народу. Активом шкільного самоврядування та педагогами-організаторами було проведено майстер-класи: "Створення квітки Незабудки" та "Свічка пам'яті", оформлено інформаційний стенд. Здобувачі освіти переглянули відеоролики Українськго інституту національної пам'яті "Історія гідності. Голодомори" та "Де б ти не був - вшануй померлих від голоду!".
28 листопада запрошуємо кожну українську родину о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті усім померлим від голоду".

Коментарі

Популярні публікації