Дихайте вільно та будьте здорові!

 


Міжнародний день відмови від паління, або No Smoking Day, існує з 1977 року. Він з’явився з ініціативи Американського онкологічного товариства і щороку відзначається у третій четвер листопада.

Мета Міжнародного дня відмови від паління – сприяти зниженню поширення тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння усіх верств населення і лікарів усіх спеціальностей, профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.

     Степова філія  також долучилася до проведення цього дня. Учні 5 -9  класів взяли активну участь у проведенні  акції «Цигарку на цукерку». Члени учнівського самоврядування  підготували  цікаві повідомлення та факти про шкідливий вплив тютюнопаління на організм людини.

Учні 5-9  класів на уроках основ здоров`я та біології почули міфи та факти про куріння, отримали цікаву інформацію про шкоду тютюнопаління, переглянули антитютюнові відеоролики соціальної реклами. Педагогами-організаторами, з метою популяризації здорового способу життя, заохочування дітей до занять фізичними вправами, здорового харчування та відмови від шкідливих звичок, було проведено анкетування « Шкідливість куріння». В анкетуванні брали участь учні  7-9 класів. За результатами анкетування ми отримали позитивну динаміку ставлення учнів до вживання алкоголю, куріння, наркотичних речовин.

 Школярі  стверджують, що вони мають чудове право – право на життя і здоров’я, тому  обирають  здорове  та щасливе майбутнє, в якому немає місця шкідливим звичкам і, зокрема, палінню.

 

Коментарі

Популярні публікації