Безпека людини в небезпечних ситуаціях

 


Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєве необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

У Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» з 26 квітня по 30 квітня 2021 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Безпека людини в небезпечних ситуаціях»(в рамках якого проводиться день ЦЗ).
Під час проведення Тижня були використані різноманітні методи роботи.
Класні керівники провели з учнями бесіди, виховні години, вікторини відповідно тематиці Тижня. Протягом Тижня учні мали можливість переглянути документальні фільми, тематичні виставки книжок, брошур з тем: «Надзвичайні ситуації», «Знай і вмій», «Природа і людина», взяли учась у конкурсі листівок, флаєрів, інфографіки «Навколишнє середовище і людина», «Екологічні проблеми», «Людина в екстремальних ситуаціях».
Учні початкових класів проявили себе у конкурсі малюнків на тему «Людина, природа, надзвичайні ситуації!», «НС очима дітей». Згідно плану Тижня в День цивільного захисту проведено ряд практичних заходів комплексного об’єктного тренування, у ході яких показали належний рівень умінь та навичок щодо збереження і захисту здоров’я та життя під час надзвичайних ситуацій, навички надання першої медичної допомоги постраждалим та способів їх евакуації.
Згідно плану Тижня для учнів було підготовлено та проведено вікторини «Основи поведінки у НС», змістовні тематичні заняття « Цивільний захист. Дії населення під час надзвичайних ситуацій», «Небезпека на порозі – протидіяти їй в змозі», що були спрямовані на відпрацювання дій учнів під час виникнення надзвичайної ситуації, навчання дітей правилам безпечної життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в умовах виникнення надзвичайної ситуації.

Коментарі

Популярні публікації