Дорога не для забав!

 


Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Степовій філії  з 17 по 21 травня 2021 року  проходив  Тиждень знань  безпеки життєдіяльності на тему «Дорога не для забав!». Відповідно до тематики Тижня в школі проводилися ряд масштабних та інформативних  заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

    Класними керівниками проведено  з учнями бесіди, виховні години, вікторини відповідно тематиці Тижня. Протягом Тижня  учні мали можливість переглянути тематичні виставки книжок, брошур з теми: «Будьте завжди обачними і обережними, бережіть своє життя!» Діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

     Учителем основ здоровя проведено заходи «Правила дорожнього руху знаєш – то ж здоровя зберігаєш»(7-9 кл.), майстер-клас з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП, на яких учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки. Здобувачі освіти переглянули  тематичні  кінофільми на тему «Дитинству – безпечні дороги» (5-9 кл.), де діти переконалися у необхідності  дотримування  Правил дорожнього руху.

  Членами учнівського самоврядування було створено інформаційні  буклети «Правила дорожнього руху» та розповсюджено серед учнів школи.

Класними керівниками 2-4 класів було організовано конкурс  малюнків на асфальті «Правила дорожнього руху знай — життя та здоров’я зберігай.

Педагоги-організатори організували та провели з учнями    вікторину «Знай і вивчай правила дорожнього руху», вуличний марафон «Дорожні знаки та їх значення», виховний захід «Автомобіль, дорога, пішохід», інформаційно-розважальну гру «Мій друг — безпечний рух». Учні повторювали правила дорожнього руху, розглядали ситуації на дорогах, ділилися своїми знаннями з однолітками, розгадували загадки, виконували завдання Світлофора, пригадали види та значення дорожніх знаків, відповідали на питання вікторини. Здобувачі освіти  зробили висновок, що лише наша небайдужість до свого і чужого життя, особиста дисциплінованість може змінити ситуацію на наших дорогах. Працівниками патрульної поліції м. Кропивницького була проведена зустріч із учнями і   профілактична бесіда з безпеки дорожнього руху та майстер-класи. Після бесіди дітям подарували світловідбиваючі стрічки. Зустріч пройшла змістовно і цікаво. Діти з радістю відповідали на запитання, показавши міцні знання правил дорожнього руху. На закінчення пообіцяли бути уважними на дорозі.

Вся робота протягом Тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

 

 

Коментарі

Популярні публікації