День знань - це особливе свято!

 


1 вересня – День знань – традиційне свято для кожної школи в Україні. Цей день хвилює уяву кожного: і маленького першокласника, і майбутнього випускника школи, і усіх, хто будь-коли навчався в школі, адже школа – це справжній чарівний палац, в якому панують Доброта, Дружба, Взаєморозуміння, Дитяче просте щастя, Мрії, Надії, Сподівання.

До Степової філії – НВК «ЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» КЗ «Первозванівське НВО» завітала сьогодні уся велика шкільна родина, а саме: учні школи, батьки, учителі.
Урочисто-святково звучали побажання учням, учителям, батькам від завідувача філії Хомутенко О.Л., старости села Григор Л.О. Сумним реквієм зазвучали під час дійства рядки, присвячені воїнам АТО, які захищають мир і незалежність України на Сході держави.
Вересневий день позначений багатьма хвилюючими миттєвостями. Урочистості були наповнені пісенністю, поетичним словом, артистичною майстерністю дітей. Учнів школи з 1 вересня – Днем знань, вітали казкові гості – Одиничка та Двійка, а потім запросили всіх до флешмобу. Дев’ятикласники розповіли, як вони 9 років будували шкільну піраміду життя. І ось настала зворушлива та довгоочікувана мить – мить ,коли лунає Перший дзвоник, який покликав школярів на перший урок хвилюючим акордом у виконанні учнів 9 класу.
На першому уроці в усіх класних колективах говорили про найцінніше, що є у кожної людини, про її серце, про Батьківщину, про неньку-Україну, про цінності, які роблять нас сильнішими, зміцнюють і об’єднують нашу державу, про історичну долю України, про героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни.
Учні початкової школи брали участь у квесті, а здобувачі освіти 5-9 класів готували мініпроєкти: «Сучасний учитель очима дітей» та «Освітні заходи у школі», потім кожен клас презентував свої ідеї щодо заходів.
Святкове дійство було наповнене добром, миром, злагодою, почуттям єдності. Мабуть, у кожній українській сім’ї цей день радісний. Адже гарний початок є запорукою вдалого навчального року, гідних успіхів у навчанні. Навчальний рік розпочався. Тож нехай він відкриє перед школярами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами учнів, батьків – гордістю за своїх дітей!

Коментарі

Популярні публікації