Знай і виконуй правила дорожнього руху!


 Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. У цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

Тому в Степовій філії - НВК «ЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ»
КЗ «Первозванівське НВО» з 13 по 17 вересня 2021 року було проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Вивчаємо, знаємо, виконуємо!», метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.
У рамках Тижня класними керівниками були проведені тематичні уроки , бесіди «Знай і виконуй правила дорожнього руху!», «Знай правила дорожнього руху», квести «Ми обираємо життя»,вікторини «Читаю знаки на дорозі», виховні години з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів. У цікавій ігровій формі діти повторили вже відомі правила дорожнього руху, переглянули мультфільми, відеофільми і визначили порушення як з боку пішохода, так і з боку водія.
У 5-9 класах учитель основ здоров’я Лиходід М.М. провів тематичні уроки, тренінги «Твій безпечний шлях до школи», подорож-змагання «Правила дорожнього руху», на яких учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки.
Впродовж Тижня в школі діяла виставка – огляд спеціальної літератури «Дотримуйся правил дорожнього руху!», де бібліотекар Гаркуша С.М. ознайомила учнів із літературою даної тематики та провела з учнями гру-вікторину «Знавці дорожнього руху».
Педагог-організатор провела з учнями 3-6 класів захід «Пригоди Колобка та його друга велосипеда», де діти усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров'я! Вчителі української мови Іщенко В.В. та Лиходід Л.І. організували написання тематичних диктантів.

Коментарі

Популярні публікації