Обережно: небезпека!

 


Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Саме тому з метою надання дітям елементарних знань із питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведенні в школі відповідних заходів.

У Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» з 25 до  29  квітня 2022 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності ( в онлайн - режимі) на тему: «Обережно: небезпека!».

У  рамках Тижня заплановані найрізноманітніші заходи, основною метою яких є формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.

У кожному класі було проведено  тематичні бесіди, вікторини, ігри, квести: організували для учнів 3 – 9 класів перегляд відеороликів «Знахідки, що можуть вибухнути», «З чого починається безпека», «Найпоширеніші ситуації можливої небезпеки вдома: як запобігти та що робити у разі їх виникнення», «Професія-рятівник». Учні початкових класів переглянули  мультфільми «Обережно:лісовий скарб». Проведена з учнями вікторина «Щоб не трапилося біди – будь обережним ти!»,сюжетно-рольова гра «Зустріч із незнайомцем», де розглянули  можливі варіанти безпечної поведінки з незнайомою людиною на конкретних прикладах. Школярі розширили знання з основних правил особистої безпеки при зустрічі з незнайомцями на вулиці, вдома, під час телефонної розмови; ознайомилися  і вивчили способи уникнення небезпеки; розвивали здатність орієнтуватися у складних ситуаціях, реально оцінювати небезпеку; формували навички правильної поведінки, коли дзвонять у двері, по телефону; вчили, як поводитися в різних місцях, коли заблукав. Та прийшли до висновку, що треба бути   сміливим, спостережливим, винахідливим.

 

Коментарі

Популярні публікації