Тиждень знань БЖ "Правила дорожнього руху - твої правила!"

 


Упродовж Тижня знань БЖ: "Правила дорожнього руху - твої правила" в дошкільному підрозділі Степової філії проведено заходи відповідно до плану та графіку роботи. Діти продовжили знайомитися зі знаками, розміткою на дорогах, розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах, засвоїли необхідність суворо дотримуватися встановлених правил поведінки на дорозі. Тематика і об’єми інформаційного навантаження на дітей були підібрані з врахуванням вікових особливостей дітей та санітарного регламенту проведення онлайн занять.

Пінькас Д.Г. , Кругляк Г.Л. підготували та виставили на Рadlet дошці багато цікавого онлайн матеріалу для рухливих та дидактичних ігор, моделювання ситуацій на дорозі, щоб малюки мали змогу вчитися орієнтуватися та робити правильний вибір в разі виникнення дорожньої небезпеки.
Під час проведення музичної розваги «На гостини до Світлофорчика» (музичний керівник Кругляк А.Л.) було закріплено знання дітей про правила дорожнього руху, сформовано уявлення про спеціальні знаки-показники пішохідних переходів, про види пасажирського транспорту. Діти виконали завдання інтерактивної вправи «Правила безпеки на дорозі», розучили пісеньку «Правила дорожнього руху» та показали свою завзятість у таночку «Помагатор».
На занятті з художньо-продуктивної діяльності (вихователь Пінькас Д.Г.) «Наш друг Світлофор» діти повторили правила користування світлофором на вулиці та перехресті, також вихованці ліпили світлофорчик. На занятті з розвитку мовлення і культури мовленнєвого спілкування «Наш вірний помічник - спецтранспорт» діти ознайомились з видами спеціалізованих машин (пожежна, машина, швидка допомога, поліція), закріпили знання про види транспорту (вантажний і пасажирський), його призначення. За допомогою цікавих вправ вчились впізнавати і називати транспортні засоби (вантажна машина, автобус, тролейбус, легкова машина), повторили сигнали світлофора, правила пересування по дорозі.
Навчання правилам дорожнього руху - це життєва необхідність, тому різні заходи з ПДР є актуальними в нашому закладі.

Коментарі

Популярні публікації