Правила дорожнього руху - твої правила!

 


У Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» з 16 до 20 травня 2022 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності ( в онлайн - режимі) на тему: «Правила дорожнього руху - твої правила!».

У рамках Тижня були заплановані найрізноманітніші заходи, спрямовані на пропаганду безпеки дорожнього руху та виховання дорожньої культури серед учасників освітнього процесу.
У кожному класі було проведено тематичні бесіди, вікторини, ігри,виховні години, круглі столи. Для учнів 3–5 класів було запропоновано перегляд мультфільму «Вчимо Основні ДОРОЖНІ ЗНАКИ для дітей», вікторину "Увага! Діти на дорозі!" (3-6 кл.), вебквест «Правила дорожнього руху» (3-4 кл.),«Цікаві правила дорожнього руху(5-9кл.), під час перегляду яких учні повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, розвивали увагу, спостережливість, логічне мислення, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.
У роботі з учнями були використані різноманітні форми роботи, а саме: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів. Класні керівники використовували сучасні форми та методи навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню у них інтересу до вивчення правил дорожнього руху.
Під час проведення заходів, діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків. Уся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

Коментарі

Популярні публікації