Тиждень знань БЖД "Правила дорожнього руху - твої правила!"




З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в школі з 16.05 по 20.05. 2022  року проходив Тиждень знань безпеки життєдіяльності. З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму класними керівниками проведено:

  • виховні години: “Безпека на дорозі”(2 кл,, кл.керівник Дуднік А.О.), “Безпека руху пішоходів”(3 кл., кл.керівник Білоусова Н.М.), “Правила безпеки на дорозі для велосипедистів”(4 кл., кл.керівник Білоусова Т.В.), “Знай і виконуй правила дорожнього руху!”(5,6 кл., кл.керівники Битко Н.О., Городецький О,О.), “Особливості дорожнього руху в умовах надзвичайного та військового станів”(8 кл., кл.керівник Сіроклин І.А.),”Безпека на дорозі - безпека життя”(9  кл., кл.керівник Жердій О.М.);

  • вікторину : “Школа пішохідних наук” (7 кл., кл.керівник Воленко Д.С.);

  • гру-подорож: “Безпечний рух - твій вірний друг!”(1 кл., кл.керівник Битко О.С.);

  • веб-квест :”Правила дорожнього руху знай - життя та здоров’я зберігай!” (1-9 кл., бібліотекар Атаманенко І.В.)

    Під час проведення вищезгаданих заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

    В роботі з учнями були використані різноманітні форми роботи, а саме: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів.

    Класні керівники використовують сучасні форми та методи навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню у них інтересу до вивчення правил дорожнього руху. Можна відзначити позакласні виховні заходи: веб-квест :”Правила дорожнього руху знай - життя та здоров’я зберігай!” (1-9 кл., бібліотекар Атаманенко І.В.), виховні години :”Безпека на дорозі - безпека життя”(9 кл., кл.керівник Жердій О.М.), “Правила безпеки на дорозі для велосипедистів”(4 кл., кл.керівник Білоусова Т.В.), гру-подорож: “Безпечний рух - твій вірний друг!”(1 кл., кл.керівник Битко О.С.).

      Основним недоліком щодо організації проведення заходів Тижня знань БЖД було залучення не всіх здобувачів освіти з технічних причин. 

   Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.


Коментарі

Популярні публікації