Літературний конкурс «Безпечне літо: марно час не гай, про безпеку пам'ятай»

 #Літо_2022_разом_до_Перемоги!


У рамках акції "Літо - 2022: разом до Перемоги!" учениця 6 класу Степової філії КЗ «Первозванівське НВО» Таран Ксенія взяла участь у літературному конкурсі «Безпечне літо: марно час не гай, про безпеку пам'ятай» (учитель Іщенко В.В.).
«Пригоди Байрактарчика»
Пригода перша "Пожежа"
Жила-була зла відьма Пожежа. Скільки ж лиха вона наробила: будинки спалювала, лісочки. Підстерігала дітей, сірники їм підкидала, промовляючи: "Грайтеся, діти. Вогонь - ваш друг. Ой як весело буде!"
От і цього разу злодюга дізналася, що Сергійко з Настунею самі вдома, без батьків. Перетворилася на добру дівчинку, взяла кошик із сірниками та й пішла до діток роздавати "подарунки": "Беріть побільше, не соромтеся. Загоряться чарівні вогники, а у вас з'явиться багато іграшок, цукерок". Пролітав на своєму літачку добрий хлопчик Байрактарчик. Почув цю розмову. Він знав, що пожежа не любить воду. Давай поливати її. Де й краса поділася чаклунки. Знову перетворилася на бридку Пожежу. Байрактарчик вигнав її з села, а дітям наказав: "Будьте слухняними, не чіпайте сірників. Марно часу не гайте, про безпеку пам'ятайте!"
Пригода друга "На річці"
Сергійко з Настунею знову залишилися самі вдома. Мама з татом працюють. Щоразу дітям нагадують: "Нікуди не йдіть! Чекайте на нас!" Граються братик із сестричкою. Аж тут з'являється блакитна дівчинка Вода: "Ходімо зі мною, дітлахи. Надворі спекотно, а я прохолодна. Поплаваєте, рибки наловите". Йде Вода попереду, а Сергійко з Настунею - за нею. Хто знає, що було б, якби не рятівник Байрактарчик. Врятував обох, подаючи сигнал Службі порятунку:
Не ходіть до водойм без дорослих! Вода не завжди другом буває. Марно часу не гайте, про безпеку пам'ятайте.
Пригода третя "Світлофор"
Було троє братиків: Червоний, Жовтий, Зелений. Не хотіли жити разом. Весь час сварилися. Їм завдання дав дядечко Вуличний Рух: "Слідкуйте за порядком на дорогах!" Та брати не виконували наказу. Кожен діяв окремо, ховався один від одного у свою комірчину. Вуличний Рух звернувся до охоронця порядку - Байрактарчика: "Допоможи, друже, бо на дорогах безлад!" Байрактарчик змайстрував хатинку-світлофор і подарував її трьом братам. Як на диво, вона їм сподобалася. Стали вони жити у цій домівці. Жовтий просить підготуватися пішохода. Зелений дозволяє переходити дорогу, а Червоний братик наказує: "Не руш!"
Посміхається Байрактарчик: "Хай щастить усім! Будьмо пильними та уважними на дорогах! Марно часу не гайте, про безпеку пам'ятайте! Перемоги й Миру нам!"

Коментарі

Популярні публікації