Їдеш у путь - обережним будь!

 Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. У цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

Тому традиційно в Степовій філії Первозванівського ліцею з 12 по 16 вересня 2022 року проходив Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Їдеш у путь - обережним будь!», метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.
У рамках Тижня класними керівниками були проведені тематичні бесіди, виховні години, вікторини, тренінги, дискусії, години спілкування з використанням відеопрезентацій та навчальних фільмів.
Учні поглибили знання про правила дорожнього руху, повторили основні правила пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів, пасажирів, водіїв, повторили дорожні знаки. Діти розгадували кросворди, загадки, виконували цікаві завдання; в ігровій формі повторили ПДР, створювали алгоритм дій при ДТП; переглянули відео “Правила дорожнього руху”, обговорили ситуації, які можуть трапитись на дорозі; розгадували ребуси, знаходили помилки в діях порушників дорожнього руху, розподіляли дорожні знаки.
Під час проведення заходів здобувачі освіти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків. Учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки.

Коментарі

Популярні публікації