Добре роби - добре й буде

 Урок доброти

Бути доброю людиною не так і важко. Цій чесноті ми вчимося змалечку. Хто, як не ми, допоможемо сусідам?! Хто бабусі ласкаве слово скаже?! Хто провідає хворого?! Братів наших менших хто обігріє?! "Звичайно, ми", - відповідали дев'ятикласники Степової філії Первозванівського ліцею.
Сьогодення вимагає від кожного бути ще добрішим, ще милосерднішим і до людей, і до тварин. Сім'я - наш оберіг! Мамина турбота, батьківська порада не дадуть зійти з правильної стежини доброти.
На одній із світлин родина Любельських запрошує до себе в гості. Маленька Емілія квіти поливає. Це її улюблене заняття. Братик Сергій завжди поруч. "Ну що, підемо до тітоньки, їй теж чорнобривчики поллємо?" Сестричка ствердно киває голівкою. А потім прохає піти до бабусі (у неї такий кумедний Мурчик). Годує його дівчинка, пестить.
У сім'ї Харкевичів домашню роботу не ділять на чоловічу та жіночу. Все виконують разом. Вечерю з мамою Нікіта залюбки готує. Ненька повчає сина: "Не цурайся людей! Допомагай у біді! Про тварин теж дбай! Їм потрібна наша любов. Понесемо вечерю і Байрактарчику, і Джавелінці.
Добре роби - добре й буде".
Гортаю фото минулого року. На одній із годин спілкування "проходили" різними стежками. Зупинилися на стежині "Мішечок бажань". Заглянула в той мішечок, відкрила листівочку, читаю: "Хочу, щоб усі були добрими, щоб серед тварин не було безхатьків!!!"
Нехай збуваються такі щирі бажання! Нехай ДОБРО крокує світом!



 24

Коментарі

Популярні публікації