Дві вільнокрилі птиці - мова і пісня

 

Знову педагоги Степової філії Первозванівського ліцею зібралися на чергове засідання мовного клубу. Приурочили його творчості Ніни Матвієнко, яка відійшла у кращі світи.
"Душа української пісні, голос України, сама Україна", - так говорять про співачку. Пісні, які виконува артистка, звучать джерельною, солов'їною. У них - наші звичаї, традиції, культура, історія. З ними Матвієнко виступала перед воїнами, перед нашими Захисниками. І у виховній роботі, і на уроках історії, української літератури, української мови можна, і ми це робимо, вивчати творчість українського соловейка.
Важко визначити, яка пісня була найкращою. Ми декілька разів слухали одну з перших - "Ой летіли дикі гуси". Голос Ніни Митрофанівни зачаровує. Молода, красива, змушує нас відчути таїну українського Слова.
Вислів П.Тичини, як на мене, був найдоречнішим на сьогоднішньому зібранні: "В уяві моїй мова завжди живе поряд з піснею, сестрою її рідною. Навічно злитими, здруженими уявляються мені, як дві вільнокрилі птиці, - мова і пісня. Бо ж наша мова - як чарівна пісня, що вміщує в собі і палку любов до Вітчизни, і ярий гнів до ворогів".

Коментарі

Популярні публікації