Помічай, упізнавай, поводься безпечно!

 

Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці здобувачів освіти до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти учнів знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров’я, формувати у здобувачів освіти свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності. Тому виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою.

З метою виховання у дітей свідомого ставлення до безпеки людини, вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях у Степовій філії Первозванівського ліцею з 10 по 14.04. 2023 р. було проведено Тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Помічай, упізнавай, поводься безпечно!»

   Тиждень розпочався Єдиним уроком «Моя безпека під час війни». Класними керівниками, педагогом-організатором, вчителем ОЗ протягом Тижня  були проведені виховні години, бесіди, години спілкування, практичні заняття.  Діти переглянули мультфільм «Помічай, упізнавай, поводься безпечно: підвищення обізнаності про ризики вибухонебезпечних предметів» та обговорили  як розпізнати потенційно небезпечні місця й території; чому не варто повторювати «трюків» із мережі; як зруйнувати підступні плани ворога;  що публікувати в інтернеті, аби набрати лайки й перегляди та поділитися справді корисним контентом.

Під час занять учні мали можливість ознайомитись із небезпеками у військових умовах. Обговорили, що потрібно робити,  якщо виявлено невідомий об’єкт та куди звертатися. Школярі  мали змогу ознайомитися з основними різновидами вибухонебезпечних предметів та закріпити алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів,навчитися швидко оцінювати небезпечну ситуацію,приймати оптимальне рішення щодо її подолання ,рятування свого життя та надання допомоги  іншим.

Також виконали декілька вправ для зняття нервового напруження в умовах постійного стресу. Здобувачі освіти  мали змогу отримати необхідні знання, які забезпечуть надійну безпеку та спокій в умовах небезпеки.

Коментарі

Популярні публікації