Всеукраїнський тиждень права

 


В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, з метою підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону та людей, у Степовій філії з 7 по 11 грудня було проведено ряд заходів.

Педагогами організаторами підготовлено тематичну виставку «Знай та поважай свої права». Для здобувачів освіти 7-8 класів проведено вікторину «Чи знаєте ви…», «Виконуємо свої обов’язки», для п’ятикласників було організовано гру-мандрівку «Захищаємо права казкових героїв».
Класними керівниками були проведені цікаві та змістовні виховні години «В країну прав», «Сторінками Загальної декларації прав людини», «Права очима дітей», «Права людини».
10 грудня з нагоди Міжнародного дня прав людини здобувачі освіти Степової філії переглянули фільм та презентацію «Конвенція про права дитини», вчителем історії проведено єдиний урок «Права людини». Бібліотекарем проведено правовий турнір для молодших школярів «Сторінками Конвенції (Про права дітей)», у шкільній бібліотеці була організована книжкова виставка «Ти – людина, значить маєш права». Вчителем історії для здобувачів освіти 2-4 класів організовано інформаційні хвилини «Чи знаєш ти…» та перегляд мультфільмів «Дітям про Конвенцію ООН», «Права дітей (на основі казок)». Для здобувачів освіти середньої ланки організований конкурс малюнків «Що ми знаємо про свої права», анкетування «Діти і протиправна поведінка». З Іщенко Анастасією (8 клас) проведено бесіду «Мої права».
Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Коментарі

Популярні публікації