Плекаймо мову!

 


День української писемності та мовисвято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календаремце день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописцяпослідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

У Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» учні початкових класів стали учасниками мовознавчої гри "Пізнаймо в серці рідне слово", діти гідно змагались у різноманітних конкурсах на знання української мови. Учні 5-9 класів спробували свої сили у мовленнєвому квесті «Збережемо наш скарб - рідну мову!», бліц-вікторині «Ми знаємо українську мову!», виконували завдання мовного фотоквесту. Учасники шкільного самоврядування підготували цікаві факти про українську мову та розмістили на інформаційній дошці.

Шкільний бібліотекар Гаркуша С.М. презентувала для учнів початкової та середньої школи усний журнал «Невичерпна духовна скарбниця». Учні "гортали" цікаві сторінки журналу.

Крім того, за традицією, у цей день транслювався ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до написання якого долучилися вчителі , учні школи, бібліотекар. Гарний настрій, оптимізм, віра в себе, віра в краще майбутнє супроводжували всіх . Експрес -інтервю «Чому я розмовляю українською» було доповненням до свята. Здобувачі освіти впевнено відповідали: «Українська моваце мова моїх батьків», «Це державна мова України», «Це голос пращурів», «Бо це круто, модно, смачно

І всі українці мають зрозуміти, що ми не маємо права втратити цей дорогоцінний скарб, адже мова, як і Україна, починається з кожного з нас.

 

Коментарі

Популярні публікації