Запалюємо пам'яті свічу!

 

 


Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 років. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій у Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» 25-26 листопада 2021 року  було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. Педагог-організатор із членами учнівського самоврядування оформили  інформаційний стенд «Ми пам’ятаємо».

  У шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…», яку відвідали учні школи. Школярі разом із бібліотекарем Гаркушою С.М. виготовляли квітки-незабудки і приєднали їх до карти України на згадку, що пам’ятаємо про дні Голодомору. У класах пройшла Година пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця».  Учні читали вірші, виготовили Ангелочків-памяті, де  показали , що кожен із нас може доєднатися до збереження правди та пам'яті про страшний злочин, переглянули відеоролики, документальні та художні  фільми. Учитель історії Іванкова Л.В. провела імпрезу-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках «Запалюємо пам'яті свічу» та  закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті 27 листопада о 16.00.

Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави.

Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю,

цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх

поколінь він не має аналогів в історії людства. Саме тому уся країна вшановує пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, життя яких були забрані «не тому, що вони були селянами, а тому, що вони були УКРАЇНЦЯМИ!»

Коментарі

Популярні публікації