Відкрите заняття "Мандрівка по маршруту Земля- Космос"

 


23 листопада вихователь дошкільного підрозділу Степової філії -Куліда С.Г. провела відкрите заняття з розвитку мовлення і мовленнєвого спілкуваня (елементи грамоти) на тему: "Мандрівка по маршруту Земля-Космос".

Метою заняття було систематизація та узагальнення знань дітей про Космос, Сонце, Землю, ознайомлення з поняттям "сузір'я", розвиток у дітей пізнавальної самостійності, спостережливості та логічного мислення.
Заняття складалося з організаційної, основної та підсумкової частини. Структура заняття відповідала рівню розвитку дітей даної групи та їх віковим особливостям (старша вікова категорія), було застосовано дидактичний та наочний матеріал.
На занятті діти виконували звуковий аналіз слів, викладали звукові ряди за допомогою карток, виконували пряму та обернену лічбу, грали в дидактичні ігри.
З самого початку вихователь привернула увагу дітей до теми заняття і утримувала увагу дітей на протязі всього часу освітньої діяльності. Діти з легкістю засвоювали новий матеріал. Атмосфера заняття була сприятливою. Вихованці поводилися активно в діалогах з вихователем. Також було помітно, що діти протягом усього заняття відчували позитивні емоції: радість, здивування, веселощі.

Коментарі

Популярні публікації