Вогник- небезпечний півник

 


Щоб навчити дітей обережному поводженню з вогнем з 01 по 05 листопада в дошкільному підрозділі Степової філії було проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Добрий і злий сірничок».

Протягом Тижня вихователь дошкільного підрозділу - Куліда С.Г. провела цікаві заняття - "Правила поводження з вогнем", "Пожежна машина" (заняття з художньо-продуктивної діяльності), бесіди "Добрий і злий сірничок", "Пожежа в лісі", здійснено моделювання ситуацій з пожежогасіння, дидактичні ігри - "Обери з чим, не можна гратись", "Хто швидше викличе пожежників", гру-тренінг "Перша допомога при опіках". Музичним керівником - Кругляк Г.Л. проведено музичну гру "Пригоди пожежників" та розвагу "Козенята і вогонь", під час якої діти навчилися неухильно дотримуватись безпечної поведінки вдома, на вулиці, в природі, з іншими людьми.
Всі небезпечні для життя і здоров`я ситуації супроводжувались показом, демонстрацією та поясненням педагогів про небезпеку та наслідки зневажливого ставлення до правил пожежної безпеки. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки, адже знання подавалися в цікавій ігровій формі.
Завдання дорослих — вихователів і батьків — не залякувати дітей, а, користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними. Потрібно спрямовувати свою роботу на формування свідомої обачності у малят, навичок орієнтування та швидкого реагування на надзвичайні ситуації.

Коментарі

Популярні публікації