Тиждень безпеки дорожнього руху в дошкільному підрозділі


 В рамках проведення 2-го етапу Тижня безпеки дорожнього руху у період з 15 по 19 листопада вихователями дошкільного підрозділу Степової філії було проведено ряд заходів.

Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, дуже важливо організовувати розвивальне середовище з безпеки руху.
Пінькас Д.Г. проведено заняття з логіко-математичного розвитку «Транспорт на вулицях нашого міста» під час якого вихованці грали в дидактичні ігри «Спритні дошкільнята» та «Світлофор», виконали дидактичну вправу «Закінчи речення», була проведена бесіда біля коректурної таблиці. Діти аналізували вірш «Перехід через вулицю» та відгадували загадки. Заняття сприяло розвитку пізнавального інтересу дітей, вмінню розрізняти автомобілі за зовнішнім виглядом, рахувати в межах десяти.
Під час проведення заняття з художньо-продуктивної діяльності (малювання) «Світлофор» (Пінькас Д.Г.) вихованці вчились малювати світлофор за допомогою шаблонів, продовжили вчитись малювати аквареллю, охайно розфарбовувати зображення, закріпили свої знання про значення сигналів світлофору. В цікавій формі пройшло і заняття з розвитку мовлення та мовленнєвого спілкування «Транспорт та його роль в житті людини». На занятті діти відгадували загадки, проінсценували вірш «Розумні машини», вивчили правила поведінки в громадському транспорті.
Вихователь дошкільного підрозділу Степової філії Куліда С.Г. провела квест «Юні помічники світлофора». Вихованці «подорожували» по станціях та виконували завдання. За правильно виконані завдання, діти отримували сигнали світлофора. Основною метою квесту було - вчити дітей розрізняти дорожні знаки, закріпити уявлення про світлофор, формувати уміння самостійно приймати рішення та розвивати зорове зображення, спостережливість, кмітливість, логіку. Музичним керівником Кругляк Г.Л. було проведено музично-рухливу гру «Горобці та автомобілі». Діти співали веселу пісеньку про горобчика виконуючи завдання відповідно до тексту та змінюючи ролі.
Заходи, які були проведені з 15 по 19 листопада дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо дотримання правил безпечної поведінки на дорозі та бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей.
Робота вихователів допоможе дітям убезпечити себе в реальному житті на дорозі та принесе свої результати, що допоможе істотно знизити кількість ДТП за участю дітей. У майбутньому ці діти стануть відповідальними водіями і уважними пішоходами, а це означає – рух на наших дорогах буде безпечним і комфортним.

Коментарі

Популярні публікації