Тиждень знань безпеки життєдіяльності : «Обережно: небезпека! »

 




24.04 - 29.04.22 в Калинівській ЗШ І-ІІ ступенів  – філії КЗ «Первозванівське НВО» проходив Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: 
«Обережно: небезпека! ». При проведенні Тижня знань безпеки життєдіяльності було визначено достатній рівень поінформо­ваності та знань здобувачів освіти із зазначеної теми.

 Більшість дітей з готовністю брали участь у запропонованих онлайнзахо­дах, активно демонстрували свої знання про безпечну поведінку в умовах військового стану, техногенних катастроф та аварій під час бесід, виховних годин (класні керівники 1- 9 класів).

   Цікаво і змістовно провели виховні онлайнзаходи класні керівники  Білоусова Н.М. (3клас), Битко О.С.(1кл.), Дуднік А.О.(2кл.), Білоусова Т.В.(4кл). Під час проведення виховних онлайнгодин та бесід для учнів 5-9 класів  (кл.керівники 5-9 кл.) учні продемонстрували достатній рівень знань про поводження з небезпечними знахідками, про засоби протихімічного захисту та їх використання,  про правила поведінки під час комендантської години.

   На сучасному етапі підлітки отриму­ють інформацію про те, як захистити себе від небезпеки не тільки під час виховних заходів. Джерелами інформації є періодика, телебачення, мережа  Інтернет.

     При проведенні профілактичних занять різного формату ви­явлено, що зацікавленість молодших здобувачів освіти  зростає при проведенні ігрових занять, а старших - при проведенні активних методів отримання інформа­ції. Ефективно впливають на формування життєвих навичок інте­рактивні вправи,  які використовують на своїх заняттях класний керівник  4 кл. Білоусова Т.В., класний керівник 2 класу Дуднік А.О.,класний керівник 9 кл. Жердій О.М. та інші.

     Можна відзначити виховні години: «Як підготуватись до хімічної атаки?» (кл.керівник 9 кл.Жердій О.М.); «Правила безпеки знай – про своє здоров’я  дбай!»( кл.керівник 1 кл.Битко О.С.); «Небезпека ігор з вибухонебезпечними предметами» (кл.керівник 2 класу Дуднік А.О.), "Безпека понад усе!"(кл.керівник 5 кл. Битко Н.О.)

Основним недоліком стала недостатня відвідуваність дітьми онлайнзаходів з технічних причин.

 

Коментарі

Популярні публікації