Тиждень знань БЖ в дошкільному підрозділі

 


Сьогодні, як ніколи, підвищується роль вихователів у підготовці дошкільнят до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає. Життєве необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

У дошкільному підрозділі Степової філії – НВК «ЗШ I-II ступенів - ДНЗ» КЗ «Первозванівське НВО» з 25 по 29 квітня 2022 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Обережно: небезпека!».
Заняття були організовані та проведені дистанційно в асинхронному та синхронному режимах колективної творчої діяльності дошкільнят та вихователів. Музичний керівник Кругляк Г.Л. провела з дітьми дошкільного підрозділу Степової філії музичну розвагу онлайн «Як від лиха вберегтися?». В ігровій формі музичний керівник розповіла дітям про небезпеку, до якої призводять ігри з сірниками. Вихованці співали пісень, виконали руханку та приймали активну участь у театралізованій діяльності.
Тиждень був насичений цікавими заняттями, бесідами, дидактичними та рухливими іграми, діти переглядали мультфільми про безпечну поведінку. На занятті з ознайомлення із соціумом «З незнайомими людьми – обережний будь завжди» вихователь Пінькас Д.Г. за мотивами казки "Колобок" ознайомила дітей з основними правилами особистої безпеки при зустрічі з незнайомими людьми у під'їзді, на вулиці, також працювала над формуванням навичок правильної поведінки, коли дзвонять у двері, по телефону, розвивала здатність орієнтуватися в складних ситуаціях, реально оцінювати небезпеку.
Неможливо передбачити всі ситуації, які можуть загрожувати життю і здоров’ю дитини. Але ми й не ставили собі це за мету, а намагалися лише розглянути найтиповіші ситуації та основні правила запобігання безпеки.

Коментарі

Популярні публікації