В добру путь, випускники!

 


Випускний…Цього свята немає в жодному календарі – воно буває лише раз у житті кожної людини. Надходить день, коли доводиться пережити водночас і світлий сум, і біль розлуки з людьми, без яких не уявляєш свого життя, і щем від передчуття зустрічі з невідомим, поки що майбутнім. Вчорашні школярі отримують довгоочікувані атестати, свідоцтва і роблять свій перший крок удоросле життя. Прощаючись зі школою, з учителем, залишаючи позаду тихий берег дитинства, надіються, що обов’язково повернуться, залишивши щиру подяку тим, хто дав їм знання, терпляче спостерігаючи, як малеча стає дорослими людьми. У народі кажуть: «Письменник живе у своїх книжках, художник у картинах…, а вчитель у думках і справах учнів».

Із вдячністю вихованці чествують своїх учителів, адже образ улюбленого педагога, доброго й водночас вимогливого, діти пам’ятають все своє життя. Але серед усього колективу вчителів найяскравішими зірками сяють перша вчителька та класний керівник. Із року в рік ці вчителі продовжують себе в своїх учнях. Їхні думки, почуття, щедро віддані дітям, працюють на майбутнє. Покидаючи школу, стіни якої стали рідними, кожний школяр прагне, щоб його випускний вечір став незабутнім і казковим днем в житті. І на порозі нового життя хочеться зупинитися і гідно попрощатися з тим, що йде назавжди.
У Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» 17 червня пройшов – випускний. Це свято має запам’ятатися на все життя, тому що момент розставання зі своїми вчителями, вихователями, шкільними друзями, шкільною домівкою, в якій проведено стільки років! Ці діти мріяли про випускний у рідній школі, зі своїми друзями, з якими навчалися 9 років. Але війна змінила їхнє життя в одну мить. Та вчителі, батьки зробили все, аби вони мали свято і справжній випускний, аби у їхній пам’яті збереглася ця яскрава мить.
Директор закладу КЗ «Первозванівське НВО» Курлова О.М. побажала випускникам знайти кожному своє місце у цьому бурхливому океані життя та з гідністю носити почесне звання випускника школи. Вітаючи випускників, їх батьків та вчителів з урочистою подією, завідувач Степової філії Хомутенко О.Л. побажала випускникам миру, міцного здоров'я, успіхів та добробуту, не втратити людяності і гідності, завжди пам'ятати про рідну школу і батьківську домівку. Добрим словом проводжали випускників у майбутнє класний керівник Лиходід М.М. та перші вчителі – Ковальова О.О. та Азза К.В. Випускники подарували всім присутнім прощальний шкільний вальс.
Молоді, перспективні, здатні втілити мрії в реальність люди - це наші випускники, це наш сьогоднішній день і наше майбутнє. То ж у добру путь!

Коментарі

Популярні публікації