"Вільні творять майбутнє!" до Дня Гідності та Сводоби

21 листопада вся Україна відзначає День Гідності та Свободи. Цього дня 9 років тому розпочалася Революція Гідності (Євромайдан), а 12 років назад (22 листопада) – Помаранчева революція. Саме цим подіям були присвячені сьогодні позакласні заходи в Калинівській філії Первозванівського ліцею, проведені педагогом-організатором (Назарук А.С.).

Для учнів 2-4 класів було проведено інформаційну гру «Незламні духом», під час якої учні визначали гідні вчинки у своїй поведінці.
Учні 5,7-9 класів під час лекторію «Вільні творять майбутнє!» ознайомилися з подіями 2004 та 2013-2014 років, переглянули хронологію тих події. Також вчитель ознайомила учні з сучасним рухом громадянського спротиву "Жовта стрічка", який виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. Відтак на знак підтримки й вдячності до всіх, хто не зламався під російським тиском, у День Гідності та Свободи учням було запропоновано долучитися до флешмобу #ЖовтаСтрічкаНа завершення заходу, вчитель української літератури Битко Н.О., зачитала учням вірш П.Тичини «Я утверждаюсь» (адаптований під сучасну реальність)



Коментарі

Популярні публікації