"Workshop у дитячому садку, або творимо дива разом"

 

#Workshopудитячомусадку
Відповідно до річного плану закладу протягом листопада було проведено два засідання методичної студії вихователів дошкільного підрозділу Степової філії "Workshop у дитячому садку, або творимо дива разом".

Сучасний вихователь - це кваліфікований, творчий педагог, який активно впроваджує інноваційні методи роботи з дітьми й безперервно працює над самовдосконаленням та фаховим розвитком. Тематика засідань: "Сучасним дітям - сучасний вихователь. Професійний стандарт вихователя закладу дошкільної освіти».
Вихователі переглянули відеопрезентацію, ознайомилися з описом професійних компетентностей та сформували чіткі орієнтири власного професійного розвитку. Професійний стандарт вихователя – це документ, в якому визначаються основні вимоги до кваліфікації педагога. Тож було запропоновано пограти у гру "З`єднай функції з компетентностями".
Цікавою формою роботи виявилося проведення тесту Белбіна "Ролі в команді". Виконавши завдання 7-ми блоків, кожен зміг відкрито і чесно поглянути на себе, визначити своє відношення, інтерес та проблеми під час роботи в команді. Також для вихователів було підготовлено "Пам’ятку сучасного вихователя" та "Правила ефективної взаємодії педагога з дітьми".
Навколишній світ - це простір, в якому ми існуємо. Іноді він розширюється до розмірів цілої країни, а іноді стискається до меж кімнати. Обставини роблять ранок похмурим, настрій похмурим, очі мокрими, справи закинутими.
Що б не сталося, яким би не було життя, треба завжди намагатися шукати привід для радості, тож не дивно, що найбільш щирі емоції виклала вправа "Знайди плюси".

Коментарі

Популярні публікації