Про символи переробки на пластмасових виробах
Зелена крапка
Зелена крапка – торгова марка, яку використовують європейські виробники. Це вказує, що вони фінансово сприяли переробці упаковки свого товару. Та не варто думати, що упаковка повністю підлягає переробці. За словами Ріпака: “Зелена крапка сама собою не є символом переробки, а також не означає, що пакувальний матеріал, на якому вона позначена, переробляється або виготовляється зі вмістом, що підлягає переробці”. Скоріше, це символ відповідальності виробника за навколишнє середовище. Ні більше, ні менше.
“Тайдімен” (The Tidyman)
Це не символ переробки. Тайдімен – ніжне нагадування про те, щоб не засмічувати навколишній простір, прохання викинути сміття обережно і свідомо.
Петля Mobius і переробка пластику
Цикл Mobius означає, що предмет може бути перероблений. Однак, речі із такою позначкою приймають не усі центри переробки або збирачі сміття.
На дні більшості пластикових контейнерів ви знайдете маленьку цифру всередині трикутника з трьох стрілок. Це число вказує на тип пластику, з якого виготовлена ємність. Якщо вони містять цифри “1” або “2”, вони, швидше за все, переробляються вашою місцевою компанією з управління відходами. Числа від 3 до 7 не дають такої гарантії переробки.
Що означають цифри (фото у каруселі):
1. Поліетилентерефталат (ПЕТ), як-от пластикові пляшки для напоїв
2. Поліетилен високої щільності (HDPE), наприклад, пластикові коробки для молока або пляшки для шампуню.
3. Полівінілхлорид (ПВХ), як-от скотч, пластикові упаковки від простирадл та блістери від ліків.
4. Поліетилен низької щільності (LDPE), що знаходиться у ваших одноразових кавових чашках, пластиковій упаковці від хліба.
5. Поліпропілен (ПП), з якого часто зроблені упаковки з-під йогурту та одноразові контейнери для їжі з собою.
6. Полістирол (PS), наприклад, піноподібні одноразові чашки та ємності.
7. Інший. Якщо виріб виготовлений із комбінації пластмас, він буде позначений номером “7”.
PS. Інформаційний матеріал узято зі сторінки соціальної мережі Facebook Let's do it, Ukraine
Коментарі
Дописати коментар