Усі професії хороші - обирай на смак

 


#атестаціяпедагогів

23 лютого вихователем дошкільного підрозділу Степової філії Юлією Шаповаловою було проведено відкрите заняття з розвитку мовлення і мовленнєвого спілкування на тему: "Усі професії хороші - обирай на смак".
Мета заняття - розвиток інтересу і бажання дітей розповідати самостійно, зв'язно, послідовно та зрозуміло для інших за власною ініціативою та за пропозицією вихователя; збагачення словникового запасу словами-назвами професій, словами-діями, які виконують люди різних професій; самостійне будування простих речень.
Заняття складалося з організаційної, основної та підсумкової частин. Структура заняття відповідала рівню розвитку дітей та їх віковим особливостям (старша вікова категорія), було застосовано дидактичний та наочний матеріал.
На занятті вихованці дошкільного підрозділу виконали дихальну гімнастику "Снігова куля". Юлією Ігорівною проведено дидактичні ігри "Назви професію", "Один-багато", "Склади речення" (з кругами Луллія), руханку "А береза- не калина". Неабиякий інтерес в дітей викликала дидактична гра "Домалюй картину", адже вони мали змогу побачити залишену художником картину їх групового портрету та домалювати її словесно, склавши речення. На занятті вихованці дізнались про нову для них професію- археолога, і спробували себе в цій ролі, виконавши завдання дидактичної гри "Маленькі археологи". Вихователь привернула увагу дітей до теми заняття і утримувала увагу дітей протягом всього часу. Діти з легкістю засвоювали новий матеріал. Атмосфера заняття була доброзичливою, вихованці поводилися активно у діалогах з вихователем. Також було помітно, що діти відчували позитивні емоції: радість, здивування. Заняття побудовано на основі діяльнісного, компетентнісного, інтегрованого підходів. Діти отримали задоволення від продуктивної та успішної праці.

Коментарі

Популярні публікації