«Несу любов до дитини через все життя...»

 1 лютого 2022 року у Степовій філії - НВК "ЗШ І-ІІ ступенів - ДНЗ" КЗ «Первозванівське НВО», в рамках атестації, вчителем початкових класів Тирон Галиною Миколаївною були проведені відкриті уроки у 3 класі.

Урок математики з теми «Закріплення навичок усного додавання і віднімання вивчених випадків» було розпочато з позитивного налаштування учнів на навчання. До кожної вправи вчитель додавала загадку про пташок, які діти з задоволенням відгадували. Відповіді доповнювались цікавою інформацією про життя та поведінку пернатих. Для перевірки знань правил вчитель використала вправу «Мікрофон». А практичні завдання виконувались індивідуально, у парах, групах та колективно. Серед завдань були встановлення відповідності між розкладом числа за розрядами та самих чисел, складання найбільшого і найменшого трицифрового чисел, естафета двох команд на подолання сходів з прикладами, задача практичного змісту на визначення периметру годівнички. Розв'язки перевірялись, учні аналізували правильність виконання. Гарно діти відпочили під час фізхвилинки, Галина Миколаївна склала власні слова на відому мелодію і підібрала рухи. Наприкінці уроку, учні відповіли на питання, що взнали нового і чого навчилися.
Урок української мови з теми «Закріплення вивченого про прикметник як частину мови» розпочала з запрошення учнів до «Мовного кафе «Усмішка»», пропонуючи завдання під виглядом українських страв. «Каліграфічні канапки» виглядали написанням букв і складів по одному рядочку. Страва «Вчорашній борщ» стала перевіркою домашнього завдання. «Салат» робота з матрицею, де кожному числу відповідало слово-іменник, а учні доповнювали його прикметником. Серед обраних слів потрібно було вилучити зайве і пояснити свій вибір. Діти визначали рід іменників і демонстрували відповідь за допомогою лего різних кольорів. Цікавою виявилася і страва «Хитрий кисіль». Клас розділився на дві групи, кожна отримала картку зі словом-іменником та підібрала до нього прикметники. Після озвучування придуманих слів команда-суперник мала відгадати слово. Страва «Голубці» містила завдання на складання речення із запропонованих слів. А страва «Десерт» потребувала уваги, бо відповідати на питання вчителя потрібно було хлопаючи у долоні( якщо «так») або тупотіти ногами(якщо «ні»).
Уроки були цікавими і змістовними, з високим темпом і гарним оформленням.




Коментарі

Популярні публікації