Безпечний Інтернет

 


Інтернет - велика сила, містить вміння і знання.

Можна взнати про калину і коли прийде весна.
Мандрувати можна містом, що в Америці лежить,
Гори можна пододати і злетіти у блакить.
Чим цікавляться всі діти, соцмережі та ігра.
Чи безпечні ці розваги - не вся знає дітвора.
Потренуємося з вами, як безпечно в світі жить,
Як в тенета Інтернету не потрапить і біди не наробить!
У рамках Тижня «Безпечний Інтернет» зі здобувачами освіти Степової філії  вчителем інформатики Фоменко О.Г. проведено позакласні заходи, інформаційні хвилинки, конкурси.
Під час виховної години «Безпека в Інтернеті» у 5 класі учні представили себе під вигаданим «нікнеймом», який характеризував особистість дитини, її настрій. Повторили Інтернет-термінологію, правила безпечного користування Інтернетом. Розглянули можливі небезпечні ситуації.
Учні 6 класу переглянули відеоматеріали з даної теми, займалися пошуком інформації з історії Інтернету, складали власні правила безпечного користування. Розглянули прояви «комп'ютерної залежності».
З учнями 7 класу визначили правила спілкування в соцмережах, які небезпечні ситуації можливі і як на них реагувати. Із запропонованих міркувань про «всесвітню павутину» визначили факти і міфи.
Здобувачі освіти 8 і 9 класів нагадали статті Конвенції ООН про право дитини на отримання і поширення інформації, на приватність, на розвиток особистості, на відпочинок. Визначили переваги і недоліки Інтернету. Розглянули ситуації ризикованої поведінки. З'ясували форми прояву «кібербулінгу». Серед учасників заходу проведено конкурс на створення фантастичних Інтернет-додатків. Найкращими роботами стали «Міні-проектор в телефоні», «3-D cканування автомобіля», «Онлайн-примірка одягу та взуття». Усі здобувачі освіти  брали участь у конкурсі малюнків. Проведено онлайн - опитування здобувачів освіти зі знань безпечної поведінки в Інтернеті.
Батькам учнів запропоновано ознайомитися з серіалом «Безпека дітей в Інтернеті» на платформі «Дія. Цифрова освіта» за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/.../serial-dlya-batkiv-onlayn...
.
Учасники заходів були активними, з цікавістю обговорювали проблемні ситуації і розмірковували над перспективами використання Інтернету.

Коментарі

Популярні публікації