Той вічний біль, Афганістан

 


15 лютого Україна вшановувала День пам'яті молодих воїнів, які загинули на землі Афганістану, виконуючи інтернаціональний обов'язок. Цього дня останній солдат залишив чужу країну. Афганістан став синонімом людського лиха, справжнього пекла. Дедалі більше віддаляють від нас роки ту війну, але стоять обеліски з молодими обличчями на фото, які будуть вічно нагадувати про тих, хто не повернувся до батьківської хати.

15 лютого 2022 року у Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» пройшли заходи, присвячені  33-ій річниці з Дня виведення військ із Афганістану та  вшанування учасників бойових дій на території  інших держав. Класними керівниками проведені  виховні години «Той вічний біль, Афганістан», «Уклін -  живим, полеглим  - слава», переглянули документальне відео «Молодість у полум’ї війни». Шкільним бібліотекарем  Гаркушою С.М. оформлено тематичну виставку «Афган – болить в моїй душі», де представлені фотографії, художня література, статті з газет. Світлана Михайлівна  провела годину памяті «Жити – значить боротися». Учні з цікавістю прослухали  про історичні події афганської війни. Вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.  Учні та педагоги  переглянули книги та фотоматеріали із сімейного  архіву  воїна – афганця Гаркуші С.П. про афганську війну  та  радо привітали  Сергія  Петровича  з  річницею виведення військ із Афганістану. На завершення заходу  всі висловили побажання: «Нехай завжди панує мир на землі, а діти не знають війни!».

 Летять, вiдлiтають у вічність роки… Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’ятi імена воїнiв-афганцiв. Пам’ятайте  ветеранів, виявляйте розуміння до тих, хто пройшов через війну,  і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках...

 

Коментарі

Популярні публікації