Рідна мова - то неоціненне духовне багатство...

 


21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Саме цій даті присвячено ряд заходів, проведених у Степовій філії - НВК "ЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ" КЗ "Первозванівське НВО".

В.Сухомлинський писав: "Рідна мова - то неоціненне духовне багатство...". І це, дійсно, так. Як не любити мову, яку передали нам у спадок батьки?! Як не шанувати калинову, коли понад 37 мільйонів людей у світі вважають її рідною?!
Третьокласники читали поезію Кобзаря. Кожен у ній знаходив щось своє. "Тарас Григорович пише так просто", - раділи діти і класний керівник Тирон Г.М. Здобувачі освіти 4 класу (кл. керівник Чорнобривець Л.А.) на годині спілкування "Мова наша солов'їна" згадали прислів'я про мову. Учні нагороджували епітетами "господиню" свята: милозвучна, джерельна, барвінкова, кришталева, солов'їна. П'ятикласники взяли участь у конкурсі "Мій власний лепбук про мову". Найкращою визнали творчу роботу Гуржія Іллі. Але ж і дівчата (Григор'єва Софія, Таран Ксенія) заслуговують на високий бал. Учень дев'ятого класу Сергій Таран приєднався до конкурсу. Підготував лепбук "Цікава українська мова". КВК "Лінгвістичні смаколики" разом із здобувачами освіти 7,8 класів провела Лиходід Л.І. "Як же все-таки цікаво, смачно!" - вигукували діти.
Восьмикласники та класний керівник Іщенко В.В. слухали лист-сповідь Корнеєва Юрія, який пообіцяв вивчати рідну мову. Однокласники нагадали йому, що наша мова- матінки слово, це музика, це любов. Слухав Юрко і додав: "Розмовляти українською- круто!"
Завідувач філії Хомутенко О.Л., вчителі, бібліотекар не були осторонь свята. Взяли участь у челенджі "О мово моя!"

Коментарі

Популярні публікації