Міжнародний день книгодарування

 


14 лютого – Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року, започатковано американкою Еммі Бродмур. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.

Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Недаремно Міжнародний день дарування книг, що відзначається 14 лютого, поєднується з Днем закоханих, адже дарування книги давно стало ознакою прояву поваги й любові до людини, якій вона дарується.  Ідея дарування книжок перетворилась на всесвітню ініціативу, до якої долучилися  і здобувачі освіти Степової філії КЗ «Первозванівське НВО», взявши участь у благодійній акції «Подаруй школі книгу».

Взагалі, найважливішою метою Міжнародного дня книгодарування є яскраві емоції, радість в очах та широка посмішка. Будьте щирі. Цей подарунок має стати приємним спогадом  для всіх. Тож робіть це із душею. Даруючи книги, ви, напевно, відчуєте себе добрим чарівником, який зцілює серця. Разом із книгою ви даруєте світло. Людина обов'язково буде вдячна, а такі емоції роблять світ кращим. Не забувайте поділитися доброю традицією із друзями.

В Україні це свято поки що не має великого розголосу. Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого, звичайний зимовий день, перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки - то любов!

 

Коментарі

Популярні публікації