Ми за життя!

 


1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику. І школа займає тут далеко не останнє місце, адже саме у школі формуєтьсярозвивається і набирається знань майбутнє держави.

 Сьогодні, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом,  у Степовій філії – НВК «ЗШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» КЗ «Первозванівське НВО» пройшла акція в підтримку людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом «Ми за життя!». Оформлено інформаційний стенд до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Цікаво та змістовно пройшов урок – тренінг з основ здоровя у 8 класі (вчитель Лиходід  М.М.) за темою «ВІЛ/СНІД – реальна загроза людства». Учням проведені вправи «Шифрувальник», «Серце друга», обговорено такі питання: як поширюється ВІЛ та які риси характеру треба в собі виховувати, щоб не стати жертвою ВІЛ – інфекції, чим небезпечнийВІЛ/СНІД, шляхи зараження ВІЛ. Класні керівники 3-9 класів  провели  години спілкування, бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ», «Чума ХХІ століття».  Шкільний бібліотекар Гаркуша С.М. підготувала виставку  тематичної літератури та провела із дітьми гру-вікторину «Безпечно чи ризиковано». 

 Сподіваємось, що проведення подібних заходів допоможе учням захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість.

Коментарі

Популярні публікації