Формуємо доброчесність

 


З 29 листопада по 3 грудня 2021 року  в Степовій філії КЗ «Первозванівське НВО» пройшов Тиждень доброчесності,  головною метою якого було  ознайомлення  учнів  із поняттям “доброчесність“, надання базових знань про корупцію та її негативні наслідки.
     Протягом
Тижня в усіх класах пройшли цікаві та пізнавальні виховні заходи: круглий стіл «Твори добро завжди і всюди» (3кл.), години спілкування «Доброчесність у нашому житті»(5кл.), «Добро починається з тебе»(4кл.),  «Сім кольорів щастя і добра»(6кл.),  «Конфлікт інтересів»(9кл.), «Магічний урок доброчесності»(7кл.), «Добро й чесність – головні норми людяності»(8кл.). Учні зʼясували значення понять «доброчесність», «академічна доброчесність», «плагіат», «корупція», «конфлікт інтересів»,  «велика корупція», «адміністративна корупція», «політична корупція», «побутова корупція». Виконували ситуативні завдання, після чого зробили висновок: бути чесним – означає бути відкритим, довіряти та бути достойним довіри. Коли навколо всі чесні, то ти впевнений, що речі є саме такими, якими здаються. Усвідомили: бути доброчесним – означає відстоювати те, у що віриш, що є правильним, що є найвищою цінністю. Отже, необхідно бути чесним та щирим з іншими та з собою. Ти є доброчесною людиною, коли твої слова відповідають твоїм вчинкам. Учні активно обговорювали різні ситуації та оцінювали правильність чи хибність вчинків, описаних у ситуаціях, пропонували власні принципи доброчесності, яких слід дотримуватись у школі та повсякденному житті.
  Члени учнівської ради організували «Куточок доброчесності», це своєрідне  нагадування про те, що таке доброчесність, а також основні правила, як дотримуватись доброчесності у шкільному середовищі. Створили «Скриньку ідей» , в якій діти залишали  записки зі своїми пропозиціями та ідеями для вдосконалення школи. Члени шкільного самоврядування  провели  інформаційні хвилинки для учнів 3-9  класів, де ще раз нагадали, що таке академічна доброчесність, основні принципи академічної доброчесності,  змогли поставити школярам  найголовніші питання: Як це бути доброчесним? Як варто вчинити в тій чи іншій ситуації, коли рішення не є очевидним? У школі на інформаційній дошці були розміщені матеріали для ознайомлення учнів  із принципами доброчесності у вигляді цікавих фактів.

   Ми всі хочемо жити в розвиненому середовищі, яке базується на взаємній повазі, честі та гідності. Тож будьмо доброчесними!

 

 

Коментарі

Популярні публікації