Успішна громада – якісна школа!

 


У рамках інформаційної кампанії «Успішна громада – якісна школа», що ініційована Державною службою якості освіти України, 9 грудня 2021 року управлінням Державної службі якості освіти у Кіровоградській області проведено круглий стіл «Роль громади у підвищенні якості освіти».

Учасниками заходи стали представники громад, управлінці, освітяни області.
Начальниця управління Служби Лілія СИНЧУК зазначила, що в умовах децентралізації завдання органів місцевого самоврядування полягає в створенні дієвої системи управління та забезпеченні належної якості освіти. Інвестиції в освіту, хоч й одні з найбільших видатків місцевих бюджетів, водночас є найважливішими в довгостроковій перспективі. Вони визначають рівень економічного та культурного розвитку регіону.
До учасників звернулися: Дмитро ЛІНЬКО - депутат обласної ради, заступник голови Кіровоградської обласної ради.
Ганна СУРКОВА - депутатка обласної ради, член постійної комісії з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім'ї, молодіжної політики.
Представники засновників, керівники органів управління освіти громад:
Лариса КОСТЕНКО – начальниця управління освіти Кропивницької міської ради, розповіла про підсумки та наслідки інституційних аудитів, тому що саме в м. Кропивницькому у 2021 році проведено 6 аудитів, а це найбільша кількість аудитів у громаді.
Людмила КЛИМЕНКО – начальниця відділу освіти Знам’янської міської ради, де відбулося 3 аудити, один з яких проведений за клопотанням саме засновника – Знам’янської міської ради.
Своїми враженнями, очікуваннями та надіями поділилися директори шкіл, де пройшов інституційний аудит у 2021 році:
Лілія МАТЯШОВА (Кропивницький ліцей №25, Оксана КУРЛОВА (Первозванівське НВО).
Новопризначені директорки Олександрійського колегіуму Наталія МАЛИШЕВА, Знам’янської школи № 2 Оксана ПОГРЕБНЯК, для яких інституційний аудит став своєрідним дороговказом на майбутнє.
А також, керівники органів управління освітою громад, директори шкіл, де буде проведено інституційний аудит у 2022 році відповідно до річного плану:
Оксана ФОМІЧОВА - начальниця відділу освіти Долинської міської ради, Інна СВІЧКАРЬОВА (Долинська гімназія №3), яка, до речі, неодноразово залучалася як освітня експертка під час проведення інституційних аудитів, а тепер чекає на аудит у своєму навчальному закладі.
На завершенні зібрання Лілія СИНЧУК зауважила, що Державна служба якості освіти України завжди готова надавати всебічну підтримку місцевій владі задля подолання викликів, що постають на цьому шляху. І саме для цього, спільно з командою швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE), розроблено порадник «Повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення якісної освіти».
Управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області вдячно за співпрацю всім учасникам круглого столу.
Адже, забезпечення якісних освітніх послуг та якісної освіти - важливе стратегічне завдання місцевої влади для ефективного та сталого розвитку громади.
Успішна громада – якісна школа!
#ЯкістьОсвіти

Коментарі

Популярні публікації