Я маю право на життя без насилля

 


Прояви насильства супроводжують людство з давніх- давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.

З метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства з 25 листопада по 10 грудня 2021 року Степова філія КЗ «Первозванівське НВО» приєдналася  до  Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Учасники освітнього процесу були задіяні у різних заходах, які підготували класні керівники, педагог-організатор, вчителі закладу. Були проведені години спілкування, бесіди, лекції «Що таке насилля? Його форми. Як себе захистити?», «СНІД – загроза людства!», «Насильству – СТОП!», дискусія «Чи можуть Інтернет і мобільні телефони бути джерелом  насилля», круглий стіл «Я маю право на життя без насилля», «Знай свої права, виконуй свої обов’язки». Переглянули  презентацію «Як не стати жертвою насильства». У школу завітали представники відділу у справах дітей, із школярами була проведена бесіда, учні переглянули  відеоролики  щодо Конвенції ООН з прав дитини стосовно профілактики насилля.

  З нагоди проголошення Загальної Декларації прав людини вчителем історії Іванковою Л.В. був  проведений  Всеукраїнський урок «Права людини», на якому здобувачі освіти ознайомилися із змістом основних статей, Конвенції про права дитини, Конституції України, проведено круглий стіл «Знай та поважай закон».

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій та вчинків. Сприяли вихованню людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини та переосмислення цінностей.

Коментарі

Популярні публікації