Атестація - крок до педагогічної майстерності вчителів

 

2021 рік закінчився низкою відкритих уроків у рамках атестаційного періоду. Вчителем історії Нагаєвою О.В. у 11 класі було проведено урок «Феномен українського шістдесятництва». За мету уроку було поставлено сформувати знання про рух «шістдесятників» в українській культурі, розвивати вміння висловлювати та аргументувати власні судження про розвиток української культури в Україні другої половини 1950-х -1960-х рр; на прикладах творів шістдесятників виховувати почуття прекрасного, а на прикладах їх життєвих шляхів - виховувати патріотизм, чесність, почуття власної гідності.

Освітній процес був спрямований на формування та розвиток ключових та предметних компетентностей особистості.
Велику увагу було приділено перевірці ступеню та глибини засвоєння попередніх знань та їх актуалізації за допомогою вправи «Асоціації».
Для максимальної результативності уроку були використані ілюстративні та відеоматеріали, для формувального оцінювання- онлайн-сервіс «LearningApps" та картки для самооцінювання учнів. Дані прийоми дали можливість створити ситуацію успіху для кожного здобувача освіти.
На уроці використовувались групові та індивідуальні форми навчання. Поєднання різних форм дозволило охопити навчальним процесом усіх учнів.
Для активізації групової роботи здобувачам освіти було запропоновано роботу з історичними документами.
Використані вчителем види роботи відповідали індивідуальним та віковим особливостям учнів.
Знання учнів було оцінено об‘єктивно. Обсяг домашнього завдання було визначено відповідно до програми, творчого та пізнавально-практичного характеру.
В цілому, цілі уроку були досягнуті, а методи та прийоми сприяли активності учнів і кращому засвоєнню матеріалу.
Також відкриті уроки проведені вчителями Калинівської ЗШ І-ІІ ступенів-філії КЗ "Первозванівське НВО". Сіроклином І.А. у 8 класі було проведено відкритий урок з географії для колег-педагогів на тему "Корисні копалини України".
Мета уроку - надати учням знання про основні види та групи корисних копалин, їх різноманіття та рівень забезпеченості в Україні; ознайомити з продуктами їх переробки та використанням у господарстві.
Здобувачі освіти працювали з підручниками та біля карти, ознайомлювалися з опорними схемами різноманіття корисних копалин, переглядали відеосюжет про географію видобування та використання корисних копалин в Україні та світі.
До уваги учнів були представлені навчальні колекції: «Нафта та продукти її переробки», «Корисні копалини, гірські породи та мінерали».
На закріплення учням було дано завдання, де потрібно було виконувати роботу в контурній карті.
Доброго дня! Матеріали відкритого уроку.

Вчителем української мови та літератури Воленком Д.С. був проведений відкритий урок української мови в 6 класі на тему "Поділ іменників на відміни". Здобувачі освіти повторили відомості про іменник, засвоїли принципи поділу іменників на відміни. Під час уроку діти розвивали логічне мислення, пізнавальну активність, формували прагнення до саморозвитку та активної життєвої позиції. Учні з цікавістю і задоволенням працювали на мультимедійній дошці.







Коментарі

Популярні публікації