#атестаціяпедагогів

 


15 лютого2023 року у рамках атестації вчителем фізики Степової філії Первозванівського ліцею Хомутенко Ольгою Леонтіївною в умовах дистанційного навчання в синхронному режимі був проведений відкритий урок фізики в 9 класі на тему: « Ланцюгова ядерна реакція. Ядерний реактор». Метою уроку було ознайомлення здобувачів освіти з поділом ядер Урану, що дозволяє одержати велику кількість ядерної енергії, будовою та принципом дії ядерного реактора та АЕС, розвиток уяви та логічного мислення, вміння робити висновки, виховання сучасної ділової людини, яка вміє переконувати. Протягом уроку вчитель працювала над формуванням в учнів таких ключових компетентностей:

основні компетентності у природничих науках і технологіях;
інформаційно-цифрова компетентність;
математична компетентність;
екологічна компетентність;
уміння вчитися впродовж життя.
Онлайн-урок відбувся на платформі GoogleMeet. Педагогом було використано різноманітні форми роботи. Здобувачі освіти працювали з презентацією, самостійно виконували практично-дослідницькі завдання, об’єдналися в групи та активно дискутували щодо розвитку атомної енергетики в Україні та переконували уявного інвестора, представника іноземної компанії (вчителя) в інвестування коштів в розвиток ядерної енергетики України (І група - Міністерство енергетики України, ІІ група – дирекція АЕС, ІІІ група – екологи).
Вчитель доступно викладала інформацію, наводила життєві приклади, використала наочність, мотивувала учнів до аналізу. Учні були позитивно налаштовані, працювали із зацікавленістю, брали активну участь в обговоренні. Урок розширив кругозір дітей, їх загальний розвиток.
Автор допису Фоменко О.Г.

Коментарі

Популярні публікації