Онлайн-засідання методичної студії вихователів

 

#Workshopудитячомусадку

Актуальним питанням для дошкілля сьогодні є обговорення Професійного стандарту вихователя закладу дошкільної освіти, який є одним із ключових нормативних документів, що регламентує діяльність працівників цієї професії та нещодавно виданих методичних рекомендацій МОН України щодо його впровадження.
У Профстандарті врегульовано питання про документальне підтвердження освітньої та професійної кваліфікації вихователів та визначено перелік документів, які дають право на допуск до роботи педагога. А ще — які вимоги до освіти вихователя та якими компетентностями він має володіти. Наука і практика постійно розвиваються, тому педагог повинен іти «в ногу» з часом, і самоосвіта стає домінуючим видом діяльності.
Тому 23 лютого було проведено онлайн-засідання методичної студії вихователів «Workshop у дитячому садку, або творимо дива разом». На засіданні було розглянуто професійні компетентності (за трудовою дією або групою трудових дій)» , якими має володіти вихователь відповідно до професійного стандарту «Вихователь закладу дошкільної освіти», затвердженого наказом Мінекономіки від 19.10.2021 №755-21. Також з вихователями було розглянуто питання щодо використання коректурних таблиць на заняттях. ЗДНВР ознайомила педагогів з особливостями ведення листка здоров’я дітей в закладах дошкільної освіти, провела тестування для визначення стилю спілкування вихователів з дітьми та опрацювали план проведення загартувальних заходів у режимі дня.

Коментарі

Популярні публікації